Inbjudan spår och rallylydnad

Lördagen den 23 september kommer vi att anordna lite aktiviteter, vi kommer att vara i Lissma, Skogås. Man kan välja mellan följande aktiviteter.

Spår: För dig som är nyfiken att testa hur det går till att spåra med sin hund. Spår går ut på att en hund, kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa. Som förare är det spännande att följa efter en spårhund. Man inser vilket fantastiskt luktsinne hunden har. Stoppar man själv näsan i backen känner man ingenting av spårdoften. Spår är en rolig aktivitet som de flesta hundar gillar. Instruktörer för spåret är: Anneli Hjelte: Är utbildad Hundtjänstinstruktör samt specialsökinstruktör. Har utbildat 4 egna FM tjänstehundar. Har en 6-årig schäfertik som hon tävlar Elitspår med. Harriet Ekman: Vän och träningskompis till Annelie Hjelte har tävlat elitspår med sin tidigare schäfer .

Rallylydnad: För dig som vill testa rallylydnad, det kommer också finnas möjlighet för dig som börjat med rally att delta vi hjälps åt att bygga banor och träna tillsammans. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Instruktör för rallylydnad är: Anneli Dahllöf är utbildad allmän- och rallylydnadsinstruktör och håller kurser på Värmdö BK. Hon tävlar också själv med sina hundar i alla rallyklasser.

När ni anmäler glöm inte att uppge om det är spår eller rallylydnad ni vill anmäla er till. Till rallylydnaden vill vi veta om ni tävlat och i så fall vilken klass ni tävlat. Anmälan skickas till mar_pet@telia.com

Då det är begränsat antal platser gäller först till kvarn, sista anmälningsdag är 10 september.

PM kommer att mailas ut efter anmälningstidens slut.

Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans.

Kommentarer är stängda.