Dogparkour 21/3

Dogparkour – ha roligt tillsammans!

Dogparkour är en sport som du inte kan tävla mot andra i. Det handlar om att utveckla hunden fysiskt och mentalt i den takt som hunden själv är redo för.
Vi kommer att gå igenom grundövningarna i dogparkour och tekniker för hur du kan hjälpa din hund för att minimera riskerna för skador.
 
Dogparkour handlar om att bygga självförtroende hos hunden och att stärka bandet mellan hund och förare. Genom att visa hunden att den kan kontrollera vilja övningar den är redo för och att stegvis bygga upp modet hos hunden kommer du att få en hund som kommer att växa och våga ta för sig.
 
Dogparkour bygger på parkour som i sin äkta form handlar om kroppskontroll, kroppskännedom och att veta sina gränser. En stor del av dogparkour handlar om att hunden ska ha full kontroll på sin kropp, kunna ta emot sig vid hopp och hålla balansen.
 
Datum: måndagarna 21 mars, 28 mars och den 4 april
Plats: Hundsporthallen i Kungsängen, inomhus i stor hall
Tid: 18:00 – 20:00
Pris: 1000 kr/ekipage
Instruktör: Mikaela Tjärn
Maxantal deltagare: 5 st
 
Efter kursen kommer ni att ha verktyg för att kunna aktivera era hundar på ett meningsfullt sätt hemma, i skogen och på stan. Alla hundar och förare är välkomna, ta chansen att bygga din hund fysisk och mentalt och göra något skoj tillsammans.
 
Collies har förtur men alla hundar är välkomna att anmäla sig.
 
Anmälan görs till: kontakt@sck-ostralo.se
OBS! Du har en plats bokad först efter fått orderbekräftelse.